Καμίνης: 10% των εξόδων περασμένων ετών για τις φετινές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων

Καμίνης: 10% των εξόδων περασμένων ετών για τις φετινές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γ. ΚΑΜΙΝΗ Eurokinissi

Πόσο θα κοστίσει ο φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων, τι περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις

Με τη φωταγώγηση της Αθήνας, την ερχόμενη Τρίτη, στην πλατεία Συντάγματος, ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα.

Για τις φετινές εκδηλώσεις δαπανήθηκε το 10% των χρημάτων που ξοδεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, θα δώσει στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης, το σύνθημα για τη φωταγώγηση της πόλης και θα ακολουθήσει συναυλία από τη συμφωνική ορχήστρα και τη Big Band του Δήμου Αθηναίων.

Μήνυμα Καμίνη

Στο μήνυμά του, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει:

“Η Αθήνα γιορτάζει. Σε πείσμα των σκληρών και δυσκολότατων καιρών παλεύει, μένει ζωντανή και θα γίνει γιορτινή. Καθένας για όλους και όλοι για τον καθένα, είπαμε φέτος και κάναμε σύνθημά μας την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, τη συλλογικότητα και τη συμμετοχή. Όλοι οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν δικαίωμα στην γιορτή. Όλες οι ηλικίες, οι φυλές και οι θρησκείες. Άνεργοι και συνταξιούχοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άστεγοι, ευπαθείς ομάδες, οικογένειες που χειμάζονται οικονομικά, συμπολίτες μας που έμειναν μόνοι”.

Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων – Στην Αποστόλου Παύλου η αλλαγή του χρόνου

Μια σημαντική φετινή αλλαγή, είναι το γεγονός ότι η αλλαγή του χρόνου φέτος δεν θα γίνει στο Σύνταγμα αλλά στον πεζόδρομο του Αποστόλου Παύλου, στη σκιά της Ακρόπολης.

Την πλατεία Συντάγματος θα κοσμήσουν 16 χριστουγεννιάτικα δέντρα που δημιούργησαν σπουδαστές του τμήματος Interior Architecture του κολεγίου ΑΚΤΟ. Ο Δήμος Αθηναίων ανέλαβε να τα αναδείξει, τοποθετώντας τα στην χριστουγεννιάτικη εγκατάσταση.

Τις επόμενες μέρες, θα ακολουθήσουν πλήθος μουσικών εκδηλώσεων. Από τις 11 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, 550 μουσικοί θα δώσουν το παρόν σε 30 γειτονιές της πόλης.

Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελεί το Κέντρο της Μουσικής με 20 συγκροτήματα που θα εμφανιστούν από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου

Στο Μοναστηράκι, ομάδες δρόμου με χορό και μουσική θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γιορτής από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Πλούσιες εκδηλώσεις θα υπάρχουν και για τα παιδιά. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Συντάγματος, αλλά και σε 13 κέντρα πολιτισμού της πόλης, οι γονείς και τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν μουσική, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, κλόουν, ακροβάτες και ζογκλέρ, εργαστήρια, χορό, ξωτικά, παραμυθάδες και κουκλοθέατρο.

Μάλιστα, από τις 11 Δεκεμβρίου και για 25 μέρες ένα παγοδρόμιο 200τμ. στην πλατεία Συντάγματος περιμένει μικρούς και μεγάλους να κάνουν δωρεάν βόλτες στον πάγο καθημερινά από τις 11.00 – 21.00. Παραστάσεις-έκπληξη θα πραγματοποιηθούν από τους Athens Warriors Ice Hockey.

Επίσης, από τις 22 έως τις 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί στην πλατεία Συντάγματος ένα εργαστήριο κατασκευής παιχνιδιών. Εκεί τα παιδιά θα φτιάξουν από χαρτόνια, καπάκια, σφουγγάρια, εφημερίδες, μπουκάλια παιχνίδια, τα οποία θα τα αφήνουν στη συνέχεια στο “δέντρο της προσφοράς” για να δοθούν σε κάποιο άλλο παιδί που τα χρειάζεται.

Παράλληλα, 18 φορείς με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως την ενδυνάμωση, της έννοιας της αλληλεγγύης αποτελούν τη βάση της φετινής χριστουγεννιάτικης εγκατάστασης στην πλατεία Συντάγματος.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, στην πλατεία Συντάγματος θα δώσουν συναυλία οι Burger Project στις 5 το απόγευμα. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μια παράσταση-έκπληξη θα δώσουν τα μουσικά σύνολα του Δήμου με τη συμμετοχή των Μπλε και του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών. Ώρα έναρξης: 23:00 το βράδυ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα