Eπεισόδια αμαύρωσαν τη μεγάλη πορεία ενάντια στα νέα μέτρα

Eπεισόδια αμαύρωσαν τη μεγάλη πορεία ενάντια στα νέα μέτρα
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ και ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Λίγα λεπτά έντασης ήταν αρκετά για να διαλύσουν τη μεγάλη διαδήλωση των εργαζομένων ενάντια στα νέα μέτρα. Πετροπόλεμος και μολότοφ. Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις από την αστυνομία. Λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας (Vids)

Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στα συλλαλητήρια της Τετάρτης, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα ενάντια στο νέο πακέτο σκληρών μέτρων, σε μία αρκετά μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στην Αθήνα, περίπου 50.000 πολίτες πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμιων σωματείων και μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Δείτε πώς κάλυψε το NEWS 247 τις κινητοποιήσεις

Ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, η οποία όπως σχεδόν πάντα ήταν δυναμική και μαζική.

Τα τελευταία μπλοκ πέρασαν από την πλατεία συντάγματος λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι. 

Επί ποδός βρίσκονταν από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα, ενώ στο προαύλιο της Βουλής στήθηκε και πάλι ο σιδερένιος φράχτης.

Για άλλη μια φορά όμως οι ειρηνικές διαδηλώσεις των πολιτών “αμαυρώθηκαν” από επεισόδια και “κλεφτοπόλεμο” μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 14:30, όταν και σημειώθηκε επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Ακολούθησαν οδομαχίες, αρχικά επί του οδοστρώματος της οδού Φιελλήνων, αλά μετά σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αρχίσει να αποχωρεί, λόγω των επεισοδίων και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Ένα δέντρο στον Εθνικό Κήπο, έπιασε φωτιά, ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα.

Διαδηλωτές κατήγγειλαν στο NEWS 247 ότι πολίτης δέχθηκε αναίτια επίθεση από αστυνομικό, ο οποίος τον γρονθοκόπησε, επειδή τον κατέγραφε με το κινητό του, στην οδό Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, ανάμεσά τους και δύο με εγκαύματα, και τουλάχιστον δύο πολίτες, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 21 συλλήψεις και περισσότερες από 100 προσαγωγές.

Η ένταση συνεχίστηκε στα στενά των Εξαρχείων, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα