Πειθαρχική έρευνα και αναστολή άσκησης καθηκόντων κατά του υπαρχιφύλακα της Φυλακής Πάτρας, που συνελήφθη χθες για διακίνηση ναρκωτικών, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία και δωροληψία, διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, το υπουργείο απευθύνει ερώτημα για τη θέση του σωφρονιστικού υπαλλήλου σε αργία και ενεργοποιεί τη διαδικασία πειθαρχικής έρευνας από Εισαγγελικό λειτουργό για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ως προς τη φυλακή, και τη διερεύνηση τυχόν (πειθαρχικών) ευθυνών υπαλλήλων.

ADVERTISING

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη σύλληψη του σωφρονιστικού υπαλλήλου πραγματοποιήθηκε έρευνα στη φυλακή όπου βρέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα και μικρή ποσότητα (0,6 γραμμ.) κάνναβης. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει πως "τα ναρκωτικά δεν έχουν θέση στη φυλακή· σ’ αυτό δεν υπάρχει ουδεμία ανοχή. Η πολιτεία αντιμετωπίζει το πρόβλημα των ναρκωτικών στη φυλακή με ελέγχους, αλλά και με προγράμματα απεξάρτησης. Κάθε άλλη επαφή με τα ναρκωτικά διώκεται και τιμωρείται άμεσα όπως ορίζει ο νόμος".