Ελεύθερη επιτέλους μετά από πέντε χρόνια που βρισκόταν σε καθεστώς ομηρίας από Αφγανούς Ταλιμπάν είναι μια πενταμελής οικογένεια απ' την Αμερική.

Όπως ανακοίνωσε ο στρατός του Πακιστάν στρατιώτες έσωσαν την οικογένεια κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην περιοχή Kurram, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Inline Image

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, που επικαλείται το NBC, πρόκειται για τον Καναδό Joshua Boyle και την Αμερικανίδα σύζυγό του Caitlan Coleman, που είχαν απαχθεί στο Αφγανιστάν το 2012, μαζί με τα τρία τους παιδιά, ενώ η γυναίκα ήταν έγκυος.

ADVERTISING

Η οικογένεια κρατούνταν σε ομηρία από το δίκτυο Haqqani, μια ομάδα της οποίας ο αρχηγός είναι ο δεύτερος στην ιεραρχία των Αφγανών Ταλιμπάν.

family

«Ο πακιστανικός στρατός ελευθέρωσε πέντε ομήρους, συμπεριλαμβανομένων ενός Καναδού, της αμερικανίδας συζύγού του και των τριών παιδιών τους από τρομοκράτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατός του Πακιστά. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι η οικογένεια κρατούνταν στο Αφγανιστάν αλλά ότι «οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τους εντόπισαν» και τους ενημέρωσαν πως την Τετάρτη πέρασαν τα σύνορα.

Με πληροφορίες από NBC, BBC, φωτογραφία: AP Photo/K.M. Chaudary