Άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του, οπλισμένο με φιάλη αερίου σε διερχόμενο φορτηγάκι της αστυνομίας στην λεωφόρος Ηλυσίων Πεδίων του Παρισιού στη Γαλλία, λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα (τοπική ώρα). Όλα δείχνουν πως η ενέργεια έγινε εσκεμμένα, καθώς το αυτοκίνητο έφερε βαρύ οπλισμό, αλλά και μια μεγάλη φιάλη αερίου εξαιτίας της οποίας προκλήθηκε έκρηξη. Στο σημείο έχει σπεύσει η αντιτρομοκρατική.

Αρχικά επικράτησε πανδαιμόνιο, με τις αρχές να αποκλείουν την περιοχή και την κυκλοφορία στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας να διακόπτεται. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ στη συνέχεια το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMtv μετέδωσε πως ο δράστης έπεσε νεκρός από την έκρηξη.

Σαμπς

 

Στο αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες, οι αστυνομικοί εντόπισαν όπλα, φυσίγγια και μια φιάλη αερίου, από την οποία προκλήθηκε και η έκρηξη. Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας που κάνουν έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν την κίνηση στο σημείο. Επιπλέον, ο σταθμός του μετρό που βγάζει στην λεωφόρος Ηλυσίων Πεδίων, έχει αναστείλει τη λειτουργία του.

ADVERTISING

Όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ενώ και η πυρκαγιά που προκλήθηκε έχει κατασβεστεί.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε επίσης, πως θέατρο που βρίσκεται κοντά στο σημείο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

AP Photo/Bertrand Combaldieu