Εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί μπούλινγκ και σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος εργαζομένων του φιλανθρωπικού ιδρύματος ONE, του οποίου είναι συνιδρυτής, έδωσε σήμερα ο τραγουδιστής των U2, Μπόνο.

«Λυπούμαστε όλοι βαθιά. Μισώ το μπούλινγκ, δεν το αντέχω» δήλωσε ο ιρλανδός σταρ στη Mail σχετικά με τις κατηγορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα τον περασμένο Νοέμβριο, και αφορούν μια περίοδο τεσσάρων ετών.

Ο Μπόνο παραδέχτηκε ότι η οργάνωση που ίδρυσε το 2004 κατά της ακραίας φτώχειας και για την αντιμετώπιση ασθενειών, απέτυχε να προστατεύσει κάποιους απ' τους εργαζομένους της στο Γιοχάνεσμπουργκ, σημειώνοντας πως: «Πρέπει να αναλάβω ένα μέρος της ευθύνης».

Η αποκάλυψη για βαριές και πολλαπλές κατηγορίες στο γραφείο μας στο Γιοχάνεσμπουργκ άφησε εμένα και την ομάδα του ONE εξοργισμένο, πρόσθεσε.

ADVERTISING

Ο Μπόνο είπε ακόμη ότι θα ήθελε να συναντηθεί με τα θύματα και να τους ζητήσει συγγνώμη αυτοπροσώπως.

Σύμφωνα με έρευνα που έφερε στο φως η Daily Mail, μια ομάδα εργαζομένων κατήγγειλε ότι το διάστημα μεταξύ του 2011 και του 2015 δέχονταν λεκτική κακοποίηση και ότι μια προϊσταμένη τους υποχρέωνε να της κάνουν δουλειές στο σπίτι της τα Σαββατοκύριακα.

Μια γυναίκα κατήγγειλε εξάλλου ότι την υποβάθμισαν αφότου αρνήθηκε να συνάψει σχέση με ένα ξένο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Πηγή: Independent