Ο Ντόναλντ Τραμπ αντικατέστησε αιφνιδίως τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

«Πήρα την απόφαση μόνος μου. Ο Ρεξ δεν βρισκόταν στη χώρα. Συμβουλεύτηκα ανθρώπους αλλά η τελική απόφαση ήταν δική μου» δήλωσε σχετικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

τραμπ τιλερσον

 

Νέος υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ αναλαμβάνει ο Mike Pompeo, πρώην επικεφαλής της CIA.

ADVERTISING

Inline Image

Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Τραμπ, ευχαριστώντας τον Τίλερσον για τη συνεργασία τους και την προσφορά του, νέα επικεφαλής της CIA είναι πλέον η Gina Haspel, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει ως επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Mike Pompeo

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η αποπομπή Τίλερσον συνδέεται εν πολλοίς με τη χθεσινή δήλωση του πρώην υπ. Εξωτερικών, για την υπόθεση Σκρίπαλ.

"Συμφωνούμε με την εκτίμηση της Βρετανίας, ότι η Ρωσία πιθανότατα είναι υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση στη βρετανική επικράτεια του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια", δήλωνε συγκεκριμένα.

"Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη βρετανική έρευνα, κατά την οποία η Ρωσία είναι πιθανόν υπεύθυνη για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα, η οποία διαπράχθηκε στο Σάλσμπερι την περασμένη εβδομάδα», ανέφερε ο Τίλερσον. Πρόσθεσε δε, ότι «συμφωνούμε, ότι όλοι όσοι ευθύνονται -τόσο εκείνοι που διέπραξαν το έγκλημα, όσο και εκείνοι που το διέταξαν- πρέπει να αντιμετωπίσουν τις προσήκουσες, σοβαρές συνέπειες", κατέληγε ο Ρεξ Τίλερσον.

Η λίστα όσων έχουν απολυθεί ή παραιτηθεί επί προεδρίας Τραμπ:

Sacked or resigned from Trump Administration