Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και αρκετά ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλου σε ένα λύκειο στην πόλη Πάρκλαντ, σύμφωνα το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπρόουαρν στη Φλόριντα, τον τοπικό αρχηγό της πυροσβεστικής και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για έναν δράστη, ο οποίος άνοιξε πυρ εντός του λυκείου "Marjory Stoneman Douglas".

Ο αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του κτιρίου, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή. «Ο ένοπλος παραμένει ασύλληπτος» ανέφερε σε tweet το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μρόουαρν.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη τουλάχιστον δύο ατόμων που έχουν δεχθεί τα πυρά του δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι άντρας.

ADVERTISING

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WSVN-TV έκανε λόγο για τουλάχιστον 20 τραυματίες.

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν δεκάδες μαθητές να βγαίνουν τρέχοντας από το σχολείο, κάποιοι με ψηλά τα χέρια. Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας βρίσκονται στο λύκειο και προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

παρκλαντ

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της τρομερής κατάστασης στην κομητεία Μπρόουαρν στη Φλόριντα με αναφορές για πυροβολισμούς σε σχόλειο», ανέφερε με tweet του ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Πολιτείας.

Φλόριντα σχολείο

 

Inline Image

Φλόριντα σχολείο 1

 

Inline Image

(Φωτογραφίες: WPLG-TV via AP)