Τραγικό ναυάγιο σημειώθηκε στην Αδριανούπολη στη βορειοδυτική Τουρκία τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να περάσει στην περιοχή της Ορεστιάδας στην Ελλάδα διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο.

Μια βάρκα που μετέφερε 10 πρόσφυγες αναποδογύρισε και τρεις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν αγνοούμενοι. Όπως γράφουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης τα θύματα είναι μία δασκάλα 37 ετών και τα δύο της παιδιά, ηλικίας έντεκα και τριών ετών, η οποία είχε διωχθεί από το τουρκικό κράτος και είχε απολυθεί λόγω ιδεολογικών φρονημάτων, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Evros

Η γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά της ταυτοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης. Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες της 37χρονης Ayşe Abdurrezzak και των δυο γιων της, 11 και τριών ετών αντίστοιχα.

ADVERTISING

Inline Image

Inline Image

Στην ίδια βάρκα που θα τους περνούσε από την Τουρκία στην Ελλάδα ήταν και ο σύζυγός της, δάσκαλος και εκείνος στο επάγγελμα, ο οποίος είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους.

Inline Image

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν επισήμως ότι τουλάχιστον οκτώ ακόμα άτομα αγνοούνται. Όπως αναφέρει το euronews, οι ελληνικές αρχές στον Βόρειο Έβρο δεν έλαβαν καμία επίσημη ενημέρωση από τις τουρκικές, ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε και αυτή έρευνες από την ελληνική πλευρά του ποταμού.

Inline Image