Twitter: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές από τα 10 χρόνια λειτουργίας του

Twitter: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές από τα 10 χρόνια λειτουργίας του

Το Twitter γιορτάζει τα 10α γενέθλιά του και αυτοί που επωφελήθηκαν από την λειτουργία του είναι πολλοί, γνωστοί και άγνωστοι άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο (Pics)

“Απλά στήνω το  twttr μου”, αυτό ήταν το πρώτο ‘τιτίβισμα’ που είδαμε σε ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανήκει στον συνιδρυτή του και τώρα CEO, Τζακ Ντόρσεϊ. Ο ίδιος τότε δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το δημιούργημά του θα γινόταν μια από τις πιο σημαντικές online πλατφόρμες επικοινωνίας έκφρασης και ενημέρωσης για πολιτικούς, καλλιτέχνες celebrities και απλού κόσμου.

 

Σήμερα, 10 χρόνια μετά, το Twttr έγινε Twitter και κατάφερε να αποκτήσει 305 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, σε όλο τον κόσμο.

Το 2007 ακολούθησε η “γέννηση” του πρώτου #hashtag από τον Κρις Μεσίνα, ενώ το 2009 το Twitter έβαλε στη ζωή του τις εικόνες (emoji).

Τον Νοέμβριο του 2012 ο Μπαράκ Ομπάμα γιόρτασε την επανεκλογή του μέσω Twitter. Ήταν το “τιτίβισμα” με τα περισσότερα retweets μέχρι το 2014 και την selfie της Ellen DeGeneres από τα Όσκαρ.

Ας δούμε αναλυτικά τους νικητές από την 10ετη λειτουργία του Twitter.

Το tweet με τα περισσότερα retweets

 

Η Ellen DeGeneres είχε την απίστευτη ιδέα να συγκεντρώσει όσους περισσότερους αστέρες του Χόλιγουντ μπορούσε σε μια φωτογραφία, με σκοπό να σπάσει το ίντερνετ. Και το έκανε το 2014, όταν κατά τη διάρκεια των Όσκαρ ζήτησε από τους φίλους της να μαζευτούν για μια φωτογραφία, η οποία έκανε θραύση.

Ο άνθρωπος με τους περισσότερους ακολούθους

 

Η Katy Perry  κατάφερε αυτό που όλοι οι χρήστες του Twitter θα ζήλευαν, να αποκτήσει τους περισσότερους ακολούθους. Η Βρετανή τραγουδίστρια διαθέτει σχεδόν 84.7 εκατομμύρια ακολούθους και ο αριθμός μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Ακολουθούν οι Justin Bieber, με 77 εκατομμύρια, η Taylor Swift με 73 εκατομμύρια και η Kim Kardashian με 44 εκατομμύρια.

Ο άνθρωπος που έχει αναφερθεί τις περισσότερες φορές

 

Ο άνθρωπος το όνομα του οποίου έχει αναφερθεί τις περισσότερες φορές στην πλατφόρμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Justin Bieber. Φαίνεται πως οι χρήστες του Twitter λατρεύουν να ασχολούνται είτε με κάποιο τραγούδι του, είτε με την συμπεριφορά και την προσωπική του ζωή.

Το δημοφιλέστερο εικονίδιο

 

Το δημοφιλέστερο εικονίδιο (emoji) του Twitter, είχε ψηφιστεί και ως η λέξη της προηγούμενης χρονιάς, παρόλο που δεν ήταν λέξη, είναι το ‘γέλιο μέχρι δακρύων’.

Η δημοφιλέστερη περιοχή στον κόσμο

 

Η Βραζιλία αποτελεί έναν από τους πιο καυτούς προορισμούς του κόσμου και το Σάο Πάολο είναι η πόλη μαγνήτης. Η βραζιλιάνικη πόλη αναφέρθηκε περισσότερες από 638 εκατομμύρια φορές, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

Τα περισσότερα tweet ανά λεπτό, σχετικά με κάποιο γεγονός

 

Μπορεί να έχουν συμβεί ιστορικά και συγκλονιστικά γεγονότα κατά τη διάρκεια της 1ης δεκαετίας της λειτουργίας του Twitter, ωστόσο το γεγονός που έκανε τον κόσμο να συντονιστεί και να εκφραστεί ταυτόχρονα, μέσα από την πλατφόρμα, ήταν ο τελικός του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2014.

Συγκεκριμένα, στα τελευταία λεπτά του αγώνα μεταξύ Αργεντινής και Γερμανίας 618,724 άνθρωποι “τουίταραν” ταυτόχρονα, σχολιάζοντας την εξέλιξη του ματς.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα δημοσιεύθηκαν 56 εκατομμύρια tweets σχετικά με τον αγώνα.

Η λέξη που αγαπούν οι χρήστες του

 

Η λέξη αγάπη είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Twitter δεν είναι άλλη από την “αγάπη”. Η λέξη είχε αναφερθεί περισσότερες από 34.8 δισεκατομμύρια φορές .

(Πηγή: Unilad)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα