Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 72 χρόνια ενεργούς παρουσίας και δράσης στην Ελλάδα, διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Οι δρόμοι της Εξόδου από την Κρίση: Εμπιστοσύνη, Επενδύσεις, Εξαγωγές» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία (αίθουσα Ballroom), την ερχόμενη Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017.

Το συνέδριο θα αποτελέσει μία πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και θα εμβαθύνει στο μείζον θέμα των μεθόδων που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας προκειμένου να βγει από την παρατεταμένη οικονομική κρίση. Στόχος του συνεδρίου είναι να χαραχθεί ο Οδικός Χάρτης Εξόδου από την Κρίση με τους Πρωταγωνιστές της Αλυσίδας της Εξωστρέφειας, την οποία συνθέτουν τόσο η πολιτεία όσο και ο ιδιωτικός τομέας στους κλάδους επενδύσεων, τουρισμού, πολιτισμού, εξαγωγών (βιομηχανικά & αγροτικά προϊόντα), χρηματοπιστωτικού τομέα, μεταφορών, ενέργειας & logistics.

Οι πλέον καταξιωμένοι εκπρόσωποι από τους κλάδους της βιομηχανίας, των εξαγωγών, του τουρισμού, του πολιτισμού, των μεταφορών, της ενέργειας, των τραπεζών, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της πρωτογενούς παραγωγής θα αναλύσουν τον ρόλο και τις δυνατότητες που έχει ο κλάδος τους να συμβάλλει στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και την ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Θα αναλυθούν θέματα όπως: η αναγκαιότητα για επενδύσεις στην εξωστρέφεια από τους κλάδους τουρισμού, βιομηχανίας μεταφορών και ενέργειας, οι Διεθνείς οικονομικές σχέσεις, οι συνεργασίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας διεθνώς, η ενίσχυση των εξαγωγών μέσω των έμμεσων πηγών χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου.

ADVERTISING

Το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη διοίκησης, οικονομικούς αναλυτές, συμβούλους επιχειρήσεων, εξαγωγείς, ειδικούς στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών σε επιχειρήσεις.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος ενώ κεντρικές ομιλίες θα απευθύνουν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γεώργιος Τσίπρας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Ηλίας Ξανθάκος, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων, κ. Λόης Λαμπριανίδης, η Τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Τομεάρχης Εξωτερικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος και ο κ. Γεώργιος Πιτσιλής, Διοικητής, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης. Μέγας χορηγός του συνεδρίου είναι η EUROBANK ERGASIAS, χορηγός η ΔΕΠΑ και υποστηρικτές οι: ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ και NOISIS.

Περισσότερες πληροφορίες: κα Μάχη Φιλιπποπούλου, τηλ.: 210 522 8925, κα Βούλα Καλδέλη, τηλ.: 210 364 1221, κα Τώνια Αποστολίδου, τηλ: 210 728 9000