Με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει σειρά πολιτικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο αυτού του προγραμματισμού, την Κυριακή 15 Οκτώβρη στις 6.30 μμ., στην έδρα της ΚΕ του κόμματος στον Περισσό, θα πραγματοποιηθεί διεθνιστική εκδήλωση με θέμα «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ο καπιταλισμός είναι το χθες, ο σοσιαλισμός είναι το αύριο».

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και θα απευθύνουν χαιρετισμό οι αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών Κομμάτων που θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης». Θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διεθνιστικά επαναστατικά τραγούδια.

ADVERTISING

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η συναυλία που διοργανώνει το ΚΚΕ, την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, στις 20.30, με τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ που θα παίξει έργα Σοβιετικών συνθετών, υπό τη διεύθυνση του ο διεθνούς φήμης διευθυντής ορχήστρας Αλέξανδρος Μυράτ. Όπως αναφέρουν από τον Περισσό “Η συναυλία αυτή αποτελεί μέρος μίας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ για να τιμήσει τα 100χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, αναδείχνοντας τη μεγάλη σημασία του κοσμοϊστορικού αυτού γεγονότος ως πηγή έμπνευσης, γνώσης και συμπερασμάτων, χρήσιμων στο σύγχρονο αγώνα για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας”. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα τριών κορυφαίων Σοβιετικών συνθετών: Του Αράμ Χατσατουριάν, του Σεργκέι Προκόφιεφ και του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.