ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

 • macron
 • 17/08/2017

Η Μπριζίτ μαζί με το Μακρόν στην Αθήνα

Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνει ότι το σύνθημα "Ελλάς- Γαλλία- Συμμαχία" εξακολουθεί να ισχύει και μετά την αλλαγη φρουράς στα Ηλύσια Πεδία, γεγονός σημαντικό αφού το Παρίσι είναι ο κύριος σύμμαχος της Αθήνας, που έχει μπροστά της μία τρίτη αξιολόγηση και τα ανοιχτά θέματα του χρέους. Είναι βέβαιο όμως ότι από πλευράς κοσμικού ρεπορτάζ τα φώτα της δημοσιότητας θα κλέψει η Μπριζίτ, η σύζυγος του Γαλλου Προέδρου, καθώς πρόκειται για επίσημη επίσκεψη άρα αναμένεται να τον συνοδεύσει. Η Μπριζίτ Μακρόν μάλιστα έδωσε μόλις την πρώτη της συνέντευξη εφ όλης της ύλης για τη σχέση της με τον κατά πολύ νεότερο της Εμμανουέλ στο περιοδικό Elle. " Το μόνο λάθος του Εμμάνουελ ότι είναι πιο μικρός από εμένα", δήλωσε η πρώτη κυρία της Γαλλίας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αναλάβει το δημόσιο ρόλο που της αναλογεί αλλά θα αναρτά όλες τις επαφές της στην ιστοσελίδα της γαλλικής Προεδρίας.

διαβάστε το
 • mitsotakis
 • 16/08/2017

Η αιφνιδιαστική ακύρωση

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να επισκεφθεί το συντονιστικό της Πυροσβεστικής αιφνιδιαστικά. Όταν ενημερώθηκαν οι υπουργοί Δ. Τζανακόπουλος και Ν. Τόσκας, οι οποίοι βρίσκονταν στο Συντονιστικό από τις 07:30 το πρωί, προθυμοποιήθηκαν να τον ενημερώσουν αναλυτικά μαζί με τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο κ. Μητσοτάκης ακύρωσε τελικά την επίσκεψή του, όπως πληροφορείται η στήλη. Αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη όταν αναχωρήσουν οι υπουργοί για την προγραμματισμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

διαβάστε το
 • pappas
 • 10/08/2017

Μια παλιά ιστορία για τον Στέλιο Παππά

Πριν ακόμη κάτσει η σκόνη από την θύελλα που ξεσήκωσε η αντιπολίτευση με αφορμή την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στην προεδρία του ΟΑΣΘ, ένα ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, θυμήθηκε μια παλιά ιστορία. Την περίοδο 1989-1992, ο πατέρας του υπουργού Ψηφιακή Πολιτικής Νίκου Παππά, είχε εκλεγεί πρόεδρος στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με τις ψήφους μάλιστα των εκεί δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι λοιπόν, απόρησε όταν ο Στ.Παππάς δέχθηκε με τόσο μένος τα πυρά της Πειραιώς και της Χαριλάου Τρικούπη, από τη στιγμή μάλιστα που το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και κανένας χθεσινός στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, αλλά κουβαλάει στην πλάτη του μια διαδρομή σχεδόν πέντε δεκαετιών. Πολλά χρόνια δηλαδή πριν γεννηθεί ο γιος του Νίκος, αλλά και όσοι βάλουν σήμερα εναντίον του...

διαβάστε το
 • nd
 • 09/08/2017

Δημοσκόπηση αγνώστου ταυτότητας

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δημοσίευσε το ΑΠΕ. Αυτό όμως που προκάλεσε αίσθηση ήταν ότι αναφερόταν σε πληροφορίες, παραπέμποντας στο Μαξίμου και χωρίς να κατονομάζει την εταιρεία που τη διενέργησε ή κάποιο άλλο στοιχείο. Τώρα αυτό δεν είναι εντελώς ασύνηθες στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, στα ιδιωτικά όμως ΜΜΕ. Αλλά σε δημόσιο μέσο και δη πρακτορείο ειδήσεων, "χτύπησε" κάπως. Η ΝΔ φυσικά δεν άφησε το θέμα να πέσει κάτω, αλλά με ανακοίνωση της ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΑΠΕ Μιχάλη Ψύλλου, δηλώνοντας: "Αναμένουμε άμεσα από το Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε. να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση που επικαλείται. Σε διαφορετική περίπτωση ας μεταφέρει την έδρα του στο Μέγαρο Μαξίμου."

διαβάστε το
 • maximou
 • 09/08/2017

Μαξίμου κατά Χρυσόγονου για τα μάτια του Γαβρόγλου

Η κριτική της Σοσιαλιστικής Τάσης, κορυφαίο στέλεχος της οποίας είναι ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, κατά του υπουργού Παιδείας για το θέμα της σημαίας δεν άρεσε καθόλου στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι σοσιαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, στο μανιφέστο τους, υπογράμμιζαν χθες ότι "η ανάπτυξη προϋποθέτει αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και αυτό με τη σειρά του απαιτεί την προώθηση της αξιοκρατίας. Οι τελευταίες αποφάσεις για την σημαία στα σχολεία, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, δεν συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση". Με αφορμή αυτή τη δήλωση, κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν την στήλη ότι "η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά στηρίζουν απολύτως τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου". Με έμφαση, μάλιστα, στο "απολύτως".

διαβάστε το
 • mouzalas
 • 08/08/2017

Γκρίνια για Μουζάλα, ξανά

Κάτι οι συζητήσεις περί ανασχηματισμού, κάτι τα διαρκή παράπονα των «53» για τον Γιάννη Μουζάλα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο πολλών εντός ΣΥΡΙΖΑ για όσα κάνει, αλλά και για όσα λέει. Μάλιστα, χθες, η στήλη εντόπισε αρκετούς στην Κουμουνδούρου   που γκρίνιαζαν εκ νέου σε βάρος του, εξαιτίας των δηλώσεών του στο γερμανικό κανάλι ARD. «Υπήρχε πίεση από χώρες της ΕΕ να αρχίσουμε να αποδεχόμαστε και πάλι επαναπροωθήσεις. Κατανοώ ότι οι κυβερνήσεις θέλουν να δείξουν στους πολίτες ότι κάνουν κάτι. Γι αυτό θέλω να τις βοηθήσω», εμφανιζόταν να λέει ο Γιάννης Μουζάλας, παραδεχόμενος αφενός ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να δέχεται πρόσφυγες από την κεντρική Ευρώπη, αφετέρου ότι η Αθήνα υπέκυψε σε πιέσεις άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Και αυτό το τελευταίο μάλλον ανήκει στην κατηγορία των πραγμάτων στην πολιτική που… γίνονται, αλλά δεν λέγονται.

διαβάστε το