ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

 • mitsotakis
 • 28/04/2017

Ο αρχηγός δεν παραπονείται

Επειδή ακούσαμε χθες κάποιους να λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση “λίστα παραπόνων” της ΝΔ για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και επειδή μάλιστα το έλεγαν για καλό, να σχολιάσουμε το εξής: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κάνει παράπονα. Καταγγέλλει και ενίοτε “χτυπά και το χέρι στο τραπέζι”. Αλλά η εικόνα που κάποιοι έδιναν περί παραπονούμενου δεν ταιριάζει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό.

διαβάστε το
 • nd
 • 28/04/2017

Τα 'γενέθλια' του Αυγενάκη

Ένας χρόνος έκλεισε από την εκλογή του Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του γραμματέα της ΝΔ και γιόρτασε αυτά τα κομματικά “γενέθλια” μοιράζοντας επιστολές στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής. Στις επιστολές απαριθμούσε όσα έχουν γίνει στο κόμμα κατά το χρόνο αυτό (όπως το Μητρώο Στελεχών και την Κάρτα Μέλους της ΝΔ), δηλώνοντας βέβαιος ότι “πολύ σύντομα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διασταυρωθούν με την Ιστορία αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας”. Δε διευκρίνισε αν βλέπει εκλογές πριν τα δεύτερα “γενέθλια” του ως γραμματέα.

διαβάστε το
 • nea_dexia
 • 28/04/2017

Ο θαυμαστής της Λεπέν και του Ορμπάν

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης για συναντήσεις με την ευρωομάδα του E.N.F., της οποίας ηγείται η Μαρίν Λεπέν. Και με την ευκαιρία αυτή η Νέα Δεξιά ύμνησε όχι μόνο τη Λεπέν, αλλά και τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν που κατά το Φαήλο δέχεται επίθεση “από τη διεφθαρμένη ελίτ της ΕΕ” διότι λέει έκλεισε το πανεπιστήμιο του Σόρος και ήλεγξε τις ΜΚΟ στην Ουγγαρία. Ναι πρόκειται για τον ίδιο ακροδεξιό που έκλεισε τα σύνορα της Ουγγαρίας και τη δίοδο προς βόρεια και κεντρική Ευρώπη με αποτέλεσμα πρόσφυγες να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Αυτόν λοιπόν υμνεί η Νέα Δεξιά, που κατά τα λοιπά πρεσβεύει τον πατριωτισμό

διαβάστε το
 • wra_apofasewn
 • 28/04/2017

Ώρα Συνεδρίασης

Η πρώτη συνεδρίαση της αρχικής εθνικής συντονιστικής επιτροπής της «΄Ωρας Αποφάσεων» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο με πολιτικές εισηγήσεις από την 'Αννα Διαμαντοπούλου, τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Γιάννη Ραγκούση. Για τις προγραμματικές κατευθύνσεις θα μιλήσουν οι Γιάννης Δατσέρης και Μιλτιάδης Νεκτάριος. Πρόκειται να εγκριθεί η Πολιτική Διακήρυξη της «΄Ωρας Αποφάσεων» που θα μετεξελιχθεί σε κόμμα, φιλοδοξώντας να εκφράσει εκείνο το χώρο της κεντροαριστεράς ή να συμμετάσχει στη δημιουργία ενός νέου φορέα.

διαβάστε το
 • pasok
 • 27/04/2017

Κάτσε κάτω από την πράσινη μπάρα

Κάποιοι παρουσίαζαν τις προηγούμενες ημέρες τον (ξηλωθέντα πλέον) γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Ξεκαλάκη περίπου ως συμπλέοντα με τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, στον οποίο χρέωνε η Χαριλάου Τρικούπη την “ανταρσία” του Σαββάτου. Κάποιοι άλλοι θυμήθηκαν ότι στη συνεδρίαση ο Ξεκαλάκης είπε στο τέλος να πάνε και οι τρεις προτάσεις (της Γεννηματά, των “ανδρουλακικών” και του Κωνσταντινόπουλου) σε κοινή συνεδρίαση της ΚΠΕ και του πολιτικού συμβουλίου, αλλά ο Ανδρέας Σπυρόπουλος φέρεται ειπών “Κάτσε κάτω”. Ο Ξεκαλάκης βέβαια διαφώνησε και με τη Γεννηματά, εξ ου και το ξήλωμα. Απλά στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι πάντα πιο περίπλοκα από ό,τι φαίνονται.

διαβάστε το
 • nd
 • 27/04/2017

Πάνελ με ενδεχόμενο νόημα

Εκδήλωση με τον εύγλωττο τίτλο “Το μέλλον των συντάξεων, η ανεργία και οι φόροι χτύπησαν κόκκινο, Ώρα για πολιτική αλλαγή” πραγματοποιεί στις 3 Μαϊου η ΔΗΜΤΟ Παπάγου- Χολαργού της ΝΔ. Μία από τις πολλές εκδηλώσεις, πλην όμως εδώ ενδιαφέρον έχει το πάνελ. Θα μιλήσουν ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης (μετά την περιπέτεια της υγείας του έχει επανέλθει δριμύτερος) και ο γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης. Με δεδομένο ότι ο τελευταίος ενδιαφέρεται να πολιτευθεί στη Β΄Αθηνών, αναρωτιόμαστε αν το “αδωνικό” υπόλοιπο πάνελ σηματοδοτεί και κάποιο χτίσιμο συμμαχίας με το Γεωργιάδη, που ως αντιπρόεδρος και με όλη αυτή την προβολή, εκτιμάται ότι θα σαρώσει.

διαβάστε το