Τεχνολογία αιχμής από Clarion και Nokia

Τεχνολογία αιχμής από Clarion και Nokia
New Image

Clarion και Nokia για την τεχνολογία συστημάτων διασύνδεσης αυτοκινήτου

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Clarion στοχεύει στην ανάπτυξη εκείνου του περιβάλλοντος smartphone που προτείνουν ως βιομηχανικό πρότυπο η Nokia και η ομάδα κατασκευαστών αυτοκινήτων CE4A (Consumer Electronics for Automotive), καθώς και στη δημιουργία ενός νέου τομέα παροχής πρόσθετων υπηρεσιών για συσκευές αυτοκινήτου που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα εφαρμογών Ovi Store της Nokia. Η Clarion επιδιώκει επίσης την ταχύτερη ανάπτυξή της και την επέκταση της εμπορικής κυριαρχίας της στον τομέα των συστημάτων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας αυτοκινήτου στις αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, όπου είναι ιδιαίτερα ισχυρή η παρουσία της Nokia, αλλά και στην Κίνα και σε άλλες αναδυόμενες αγορές.




“Με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας λειτουργίας τερματικού (Terminal Mode) στα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα στα συστήματα πλοήγησης της Clarion, θα μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας μια τεράστια ποικιλία εφαρμογών και υπηρεσιών τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν είτε μέσω των smartphone, είτε μέσω των ηλεκτρονικών συσκευών του αυτοκινήτου. Η νέα αυτή δυνατότητα υπόσχεται στους καταναλωτές βελτιωμένη εμπειρία χρήσης και αποτελεί το έναυσμα για την εφαρμογή ριζικών αλλαγών στα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας αυτοκινήτου”, δηλώνει ο Tatsuhiko Izumi, Πρόεδρος της Clarion.
“Η διεύρυνση της συνεργασίας μας με τις εταιρείες Nokia και NAVTEQ –η τελευταία παρέχει πληροφορίες χαρτών για τα συστήματα πλοήγησης αυτοκινήτου που διαθέτουμε– θα καταστήσει δυνατή τη απρόσκοπτη χρήση των λειτουργιών και των υπηρεσιών των smartphone από και προς τα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας αυτοκινήτου και θα προσφέρει νέες υπηρεσίες υποστήριξης όπως, τα έξυπνα συστήματα μεταφορών (ITS), τα προηγμένα συστήματα βοήθειας οδηγών (ADAS) και τα συστήματα συγχρονισμού πλοήγησης”.




“Η Nokia πιστεύει ότι η λειτουργία τερματικού αποτελεί το ιδανικό θεμέλιο για την καινοτόμο εξέλιξη του κλάδου, διευρύνοντας τις δυνατότητες χρήσης υφιστάμενων και νέων υπηρεσιών στην αυτοκινητοβιομηχανία», δηλώνει ο Vesa Luiro, Automotive Director της Nokia. «Έχουμε ήδη δεσμευτεί σε μια συνεργασία με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η συμμαχία μας με την Clarion θα βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία των χρηστών μέσα στο όχημα και θα δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση στις αγαπημένες τους υπηρεσίες μέσω του Internet ή του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, οπουδήποτε βρίσκονται”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα