Κάθε χρόνο, η κορυφαία αεροπορική ιστοσελίδα Skytrax κυκλοφορεί τον κατάλογο με τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο.

Παρόλο που οι αεροπορικές εταιρείες από την Ασία κυριαρχούν παραδοσιακά στην κατάταξη της Skytrax, οι μεταφορείς της Ευρώπης κατάφεραν να διατηρήσουν τη δική τους θέση εν μέσω κάποιου σκληρού ανταγωνισμού.

Στην πραγματικότητα, η τελευταία μη ασιατική αεροπορική εταιρεία που έλαβε το βραβείο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας του έτους για τη Skytrax ήταν η British Airways το 2006. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο έτος, πέντε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες κατάφεραν να βρεθούν ανάμεσα στις 20 καλύτερες του κόσμου και δυο εξ αυτών βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα.

Όσον αφορά την κατάταξη, οι βαθμολογίες της Skytrax βασίζονται στις εντυπώσεις 19,87 εκατομμυρίων ταξιδιωτών από 105 διαφορετικές χώρες. Η έρευνα, η οποία κάλυψε περισσότερες από 325 αεροπορικές εταιρείες, μέτρησε 49 παραμέτρους, από τις διαδικασίες επιβίβασης μέχρι την άνεση των καθισμάτων και την ποιότητα των υπηρεσιών.

ADVERTISING

Δείτε παρακάτω τις 10 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη:

1. LUFTHANSA

Συνολική κατάταξη: 7

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης έχει πάντα παρουσία στην πρώτη δεκάδα της Skytrax τα τελευταία χρόνια. Οι πελάτες ψήφισαν τη γερμανική εταιρεία για την εξαιρετική εξυπηρέτηση και τη συνολική ποιότητα των προϊόντων της. Επιπλέον, η Lufthansa έλαβε το βραβείο για το καλύτερο γεύμα που προσφέρει στις πρώτες θέσεις.

Inline Image

2. TURKISH AIRLINES

Συνολική κατάταξη: 12

Η Turkish Airlines έχει τον κύριο κόμβο της στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και την ικανότητά της να πετάει σε περισσότερες από 100 χώρες και πάνω από 200 πόλεις παγκοσμίως. Παρόλο που οι πολιτικές αναταραχές και οι ανησυχίες για την ασφάλεια στη χώρα έχουν καταστήσει τη ζωή πιο περίπλοκη για τις τουρκικές αερογραμμές, οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας του μεταφορέα και οι προσφορές προϊόντων παραμένουν αμετάβλητες. Η Turkish είναι σήμερα μέλος της Star Alliance, ενώ έχει λάβει το βραβείο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας στην Ευρώπη από τη Skytrax για έξι χρόνια στη σειρά, προτού χάσει τον τίτλο από τη Lufthansa φέτος.

Inline Image

3. SWISS INTERNATIONAL AIR LINES

Συνολική κατάταξη: 14

Οι Ελβετικές Διεθνείς Αεροπορικές Γραμμές εμφανίστηκαν το 2002 από τα απομεινάρια της Swissair και σήμερα είναι μέλος της εταιρικής «οικογένειας» της Lufthansa. Το 2016, ο αερομεταφορέας με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας έγινε ο πρώτος στον κόσμο που εκμεταλλεύεται τα αεροσκάφη της επόμενης γενιάς, Bombardier C-Series. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες ψήφισαν την αεροπορική εταιρεία για την φιλική εξυπηρέτησή του πληρώματος, καθώς και για τη μεγάλη ποικιλία στα -δωρεάν- ποτά της.

Inline Image

Δείτε και τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες στο Fortunegreece

(Φωτογραφίες AP Images, Κεντρική: Sooc)